Puch Venner


Gå til indhold

Årgangs Tabel

Teknik > Manualer & Info

Bestemmelse af alder på en knallert kan gøres meget enkelt, ved at se på det sidste bogstav i stelnummeret. Herunder et eksempel på stelnummeret fra en Puch knallert fra 1977, de første bogstaver i nummeret angiver fabrikant eller importør. På eksemplet herunder kan man se, at det er en importeret knallert p.g.a "W"et. "OE" står for importør O.E. Andersen.

WOE 9711182 P
Alle fabrikanter som har fået typegodkendt en hjælpemotor eller knallert har fået tildelt et eller flere TU-M numre, hvori der beskrives fabrikantens tiltag, for at tilpasse køretøjet til Danske forhold (neddrosling). Disse beskrivelser bruges/brugtes af færdselspolitiet og Bilinspektionen til at afgøre om der var foretaget tekniske ændringer på motor og udvekslingsforhold, for at få større ydelse ud af motorerne.

Alle knallerter - leveret efter den 1.10.1979 - er standard -typegodkendte og forsynet med et godkendelsesnummer i motor huset og stel. Cylinderen er ikke mærket længere ved standard-typegodkendte motorer.
Nedenstående et sammendrag af standard-typegodkendelsesnumre og tilhørende kædehjulsstørrelser, stempellængder, begrænsningsbøsningsdiametre, kompressionsforhold og laveste motor og stel numre.
Husk - ved udskiftning af et bagkædehjul skal en skrue eller møtrik være fastsvejset d.v.s. på samme måde som det indgår i standard-typegodkendelsen, således at bagkædehjulet ikke umiddelbart ikke kan udskiftes.


Retur til indhold | Retur til hovedmenu